- 10jaja
- 250gcokolade za kuvanje
- 250gputera ili margarina
- 1 veca kutija plazme keks ili piskote
- rum malo po zelji
- mleko za natapanje keksa
- 4-5 crem slaga ili 0,5lslatke pavlake
- 3oogsecera u prahu
Priprema
Umutiti jaja sa secerom i kuvati ih na pari.Kad vec pocnu da se zgusnjavaju,umesati i na kocke izlomljenu cokoladu da se rastopi i sjedini.Dodati ruma po zelji.Kad se krem ohladi,sjediniti ga sa umucenim puterom ili margarinom.Plazmu ili piskote potapati u mleko,pa obloziti dno i stranice okruglog kalupa za tortu.Pre stavljanja keksa staviti foliju obloziti kalup unutra.Usuti pazljivo rasporediti fil ostaviti malo u zamrzivacu da se stegne.Izvaditi polako skinuti foliju umutiti crem slag i ukrasiti tortu.
Posluživanje
Tortu ostaviti u frizideru da prenoci.Tortu ukrasiti po zelji.
(http://www.coolinarika.com/)