POTREBNO JE
- 3 pune kašike brašna,
- 50 g margarina,
- 500 ml mleka,
- 4 jajeta,
- pola kašičice muskatnog oraha
ZA FIL
- 400 g mlevene dimljene šunke,
- 400 ml pavlake,
- 100 g tankih režnjeva slanine,
- 1 paradajz,
- 3 krastavčića,
- veza peršuna,
- so
PRIPREMA
Brašno pomešajte sa mlekom i kašičicom soli, dodajte margarin, te sve kuvajte na tihoj vatri uz neprestano mešanje. Kada se smesa zgusne, sklonite s ringle, začinite muskatnim orahom i ostavite da se ohladi. U ohlađenu smesu prvo umešajte žumanca, a potom pažljivo i sneg od belanaca. Od smese ispecite tri okrugle kore na 180 stepeni. Za fil u umućenu pavlaku dodajte mlevenu šunku i biber po želji, pa nafilujte svaku koru i oblikujte tortu. Slaninu propržite i ostavite na papirni ubrus da upije višak masnoće. Isecite je na komade i rasporedite po torti. Preko slanine stavite kriške paradajza. Ukrasite peršunom i po dužini isečenim krastavčićima.