POTREBNO JE
- 1 kg plavog patlidžana,
- 600 g paradajza,
- 250 g mocarele,
- 1 kašika putera,
- 4 kašike pavlake za kuvanje,
- 2 kašike mleka,
- 1/2 veze peršuna,
- so,
- biber.
PRIPREMA
Patlidžan operite, oljuštite i isecite na kolutove, posolite, pa sačekajte da pusti vodu. Paradajz operite, oljuštite i isecite na kolutove. Sir isecite na veće kocke. Vatrostalnu činiju podmažite puterom, pa ređajte naizmenično plavi patlidžan, paradajz i mocarelu. Svaki red posebno začinite solju i biberom. Umutite jaja sa mlekom i Meggle pavlakom za kuvanje, začinite po ukusu i dodajte sitno seckan peršun. Ovom masom prelijte složeno povrće. Musaku pecite u rerni 40-45 minuta na 200 stepeni.
(http://zena.blic.rs/)