Sastojci
Krema 1
400ml mlijeka
4 kašike šećera
1 puding od čokolade
Krema 2
250gr višanja(smrznute ili iz kompota)
3 kašike šećera
1 vanil šećer
2 kašike gustina
1/2l vode ili soka od višanja
Krema 3
400ml vrhnja za šlag
250gr čokolade za kuhanje
još
petit keks
Priprema
Krema 1 - Puding razmutiti u malo mlijeka,ostatak zakuhati sa šećerom i skuhati kremu.U toplo staviti margarin,dobro umiješati i preliti preko keksa.
Krema 2 - Višnje prokuhati sa šećerom i prah šećerom,gustin razmutiti u soku od višanja,dodati u višnje te kuhati dok se ne zgusne,kada je gotovo dodati cimet.Tako topl preliti preko keksa.
Krema 3 - Vrhnje za lag staviti da prokuha.Čokoladu izlomiti te preliti vrhnjem.Miješati da se dobije glatka krema.Kada je gotova preliti preko keksa ili oblatne.Ostaviti da se kolač ohladi te staviti u hladnjak na nekoliko sati da se treća krema ohladi da se može lijepo rezati.
Slaganje - keksi,krema 1,keksi,krema 2,keksi ili oblatna,krema 3
Veličina lima otprilike 30x20cm
(www.coolinarika.com)