Sastojci
- 800 g pilećih krilaca
- 2 kašike maslinovog ulja
- 2 jaja
- 80 g rendanog trapista
- 50 g parmezana
- so
- biber
- 30 ml konjaka
- 100 ml pilećeg bujona
- 100 ml pavlake za kuvanje
- 200 g čeri paradajza
- 200 g mocarele
- 100 g rukole
- 300 g crnog hleba
Priprema
Na zagrejanom ulju kratko propržiti začinjena pileća krilca, preliti konjakom i flambirati. Kada se plamen ugasi uliti bujon i pavlaku za kuvanje, promešati i kuvati 10-ak minuta. Krilca i saft presuti u vatrostalnu posudu. Jaja umutiti u činijici, dodati trapist i parmezan, preliti krilca i zapeći 10-ak minuta u rerni zagrejanoj na 200*C. Pečena krilca sa sirevima servirati uz rukolu, čeri paradajz i mocarelu. Poslužiti uz crni hleb.
Kada kombinujete pileća krila, koja su deo pileta s najvećim sadržajem masti, tri vrste punomasnih sireva i pavlaku za kuvanje, dobijate obrok sa većim udelom masnoća u energetskoj vrednosti porcije u odnosu na preporučene vrednosti. Čak i zdrave, fizički aktivne osobe, veličinu porcije obavezno moraju da usklade sa energetskim potrebama organizma.