SASTOJCI :
- 12 kriški tost hleba,
- 4 kuvana jaja,
- 4 kisela krastavčića,
- 4oo ml kisele pavlake,
- 4oo ml majoneza,
- 15o gr pečenice,
- 15o gr šunke,
- 3oo gr kačkavalja,
- i još za premaz :
- kisela pavlaka,
- rendani kačkavalj po želji,
- kuvana jaja,
- krastavac za dekoraciju.
PRIPREMA :
Na tacnu poređati 4 parčeta tost hleba. Za prvi premaz pomešati 2oo ml pavlake sa 2oo ml majoneza. Premazati tost hleb sa većim delom premaza a ostaviti sa strane jednu trećinu za kasnije. Preko majoneza poređati seckanu šunku i 15o gr rendanog kačkavalja. Jaja skuvati i iseći na kolutove ili ih iseckati pa poređati preko kačkavalja. Preko jaja premazati ostatak premaza pa poređati 4 kriške tost hleba. Za drugi premaz pomešati opet 2oo ml pavlake sa 2oo ml majoneza. Takođe ostaviti jednu trećinu sa strane. Pečenicu iseckati i naređati preko fila. Opet posuti sa 15o gr rendanog kačkavalja. Preko staviti isečene na kolutove kisele krastavčiće. Onu preostalu trećinu fila premazati preko krastavčića. Ostale 4 kriške tost hleba poređati na vrh slane torte. Slanu tortu premazati pavlakom ili majonezom po želji i ukusu i posuti rendanim kačkavaljem. Ako želite da dodatno zadivite drage osobe napravite dekoraciju od kuvanog jaja i kiselih krastavčića. Slanu tortu je najbolje napraviti dan ranije da bi tost hleb lepo upio premaze i da bi se lepo ohladila i stegla. Uživajte u bogatstvu ukusa :).
Prijatno!
(http://milicinakuhinja.blogspot.gr/)