Sastojci
Kora
- 6 jaja
- 6 kašika šećera
- 5 kašika brašna
- 1 kašika prezle
- prašak za pecivo
Fil
- 300 ml slatke pavlake
- 100 g šećera u prahu
- 400 g jagoda
- ekstrakt vanile
Ukrašavanje
- 300 ml slatke pavlake
- crvena prehrambena boja
Priprema
Razdvojiti žumanca i belanca. Penasto umutiti belanca u čvrst sneg. Dodavati postepeno šećer i mutiti. Zatim varjačom umešati brašno, prezlu i prašak za pecivo. Razliti masu u okrugli kalup i ispeći koru u rerni na 200*C, oko 30 minuta. Pečenu koru izdubiti u sredini (obod da ostane jedan santimetar). Umutiti slatku pavlaku u šlag, dodati šećer u prahu, ekstrakt i iseckane jagode. Izvađenu koru izmrviti i sjediniti sa kremom. Napuniti koru kremom i dekorisati šlagom i jagodama.