Filled Under:

Parfe torta od oraha i čokolade :D



Sastojci

za biskvit
 8bjelanjaka
7 žlicašečera
6 žlicamrvica
1 žlicabrašna
8 žlica sjeckanih pečenih oraha

za kremu
 8 žumanjaka
7 žlicašečera
1 vanilin šečer
5-6dlslatkog vrhnja
20 dkgčokolade
7-8 žlica pečenih sjeckanih oraha

za dekoraciju
 3 dlslatkog vrhnja
Priprema

Za biskvit istucite bjelanjke, dodajte šečer, smjesa treba biti čvrsta i sjajna. Lagano umiješajte mrvice, prosijano brašno i pečene orahe. Pecite na 180°dok blago ne požari. Ohlađeno prerežite jednom vodoravno.

Za kremu na pari tucite žumanjke, šečer i vanilin šečer. U kuhano dodajte čokoladu i promiješajte dok se ne otopi. Ohladite i dodajte tučeno slatko vrhnje. Ja sam pomiješala mikserom na srednjoj brzini.

Stavite tortu u obruč i nafilujte. Pokrijte biskvitom i ostavite 2-3 sata u zamrzivaču da se stegne. Kada  se dobro ohladi vružim nožem odvojite od stranica, prebacite na tacnu i ukrasite.

Biskvit možete ostaviti i cijeli što je i zgodnije kod parfe torti. Orahe možete zamijeniti i bademima, kikirikijem ili lješnjacima samo ih prije prepecite.

Kod parfe torte važno je dovoljno kuhati žumanjke da se torta stisne, međutim ako ste nesigurni možete u vruću kremu dodati nabubrenu želatinu.
Također niju ju dobro ni prekuhati,nećete moći umiješati šlag, zapamtite da se još zgusne kada se hladi.
Ako ste ljubitelj možete dodati i malo ekstrakta ruma ;)

http://www.coolinarika.com/