Potreban materijal:
- 450g očišćenih i oceđenih višanja iz zamrzivača
- 500g smrznutog lisnatog testa (pakovanje sa dve table)
- 800ml mleka
- 10 punih kašika šećera
- 1 kesica burbon vanilin šećera
- 100g pudinga od vanile
- 4 žumanceta
- 170g maslaca
- 300ml slatke pavlake
Priprema:
Odmrznuto lisnato testo oklagijom rastanjiti na dimenziju 30x25cm i iseći na 5 trakica. Višnje podeliti na dva dela. Uzdužno po sredini poslagati jedan deo višanja jednu do druge i svaku traku urolati u tanke rolatiće. Urolane stavljati u pleh od električnog šporeta obloženog papirom za pečenje tako da "sastav" rolatića bude dole, kako se ne bi otvarali tokom pečenja. Ponoviti postupak i sa drugim delom testa. Ukupno treba da budu 10 rolatića. Staviti ih da se peku u rerni predhodno zagrejanoj na 200C nekih 30 minuta. Ako se ipak razdvoje sastavi, nije strašno, u nafilovanoj torti se ne primećuje.
Žumanca penasto umutiti mikserom pa dodati 300ml mleka i puding, sve dobro izmešati i sjediniti da nema grudvica. Ostatak mleka staviti sa šećerom da provri pa dodati puding sa žumancima i skuvati kašicu-fil. Ostaviti da se fil ohladi. Maslac posebno umutiti penasto, pa sjediniti sa potpuno ohlađenim filom i sve lepo izmešati.
Na poslužavnik poređati 4 rolatića jedan do drugog i premazati filom sa svih strana. Preko toga poređati 3 rolatića pa opet fil, zatim 2 rolatića pa fil i na kraju preostalu, 1 rolatić. Ostatkom fila premazati piramidu sa svih strana i staviti da malo odstoji u frižideru pre filovanja šlagom. Slatku pavlaku umutiti uobičajeno (ako volite slađe može se dodati i prah šećer) i nafilovati preko. Piramidu ostaviti da odstoji u frižideru pre sečenja.