Filled Under:

Lisnate rolnice



Sastojci  
oko 900g brasna  
 5dl mleka   
1dl ulja   
1 kasika soli   
1 svezi kvasac
 1 kasika secera   
200g margarina   
1 jaje i susam za premazivanje  

 fil  
 400g praske sunke ili neke salame  
 300g sitnog sira  
1 zumance 
Priprema

Umesiti testo i ostaviti da nadodje.Kad je nadoslo, rastanjiti ga pa po njemu narendati trecinu margarina i urolati i ostaviti 20 minuta da miruje.

Isti postupak ponoviti jos dva puta, i posle svakog rolanja ostaviti 20 minuta da miruje.Dok testo miruje pripremiti fil,prasku sunku iseci na kockice i sjediniti sa sirom i zumancem.Testo iseci na tri dela.Rastanjiti i staviti na kraj fil,urolati.

Iseci na manje komade.Poredjati na podmazan pleh.Premazati umucenim jajetom i posuti susamom.Peci na 200 stepeni dok ne porumene.