Podloga
1 gotova biskvitna podloga 26 cm
ili ispeći biskvit od:
3jaja
3 žlice šećera
3 žlice brašna
Krema
1puding od vanilije
4 žlice šećera
5 dl mlijeka
4lista želatine
5 dl slatkog vrhnja
Ostalo
3 dl mlijeka
5-6 žlica ruma
25 dag piškota
2 dl slatkog vrhnja ili vrećica šlag pjene
kakao ili čokolada za ukras
PripremaV
Za podlogu iskoristiti kupovnu biskvitnu koru ili ispeći biskvit od navedenih sastojaka na 180 st.C.
Za kremu namočiti želatinu u hladnu vodu oko 10 minuta.
U mlijeko zakuhati puding i šećer, a kad je kuhano dodati ocijeđenu želatinu.
Puding ohladiti povremeno miješajući da se ne stvori korica.
Čvrsto istuči slatko vrhnje i lagano dodati ohlađenom pudingu.
Slaganje
Biskvitnu podlogu staviti na podlogu za tortu i oko nje namjestiti kalup za torte.
Poprskati mješavinom mlijeka i ruma, te staviti trećinu vanilijeve kreme. Piškote kratko umočiti u mješavinu mlijeka i ruma te složiti po kremi. Na to staviti drugu trečinu kreme, zatim još jedan red namočenih piškota i preko njih ostatak kreme.
Ostaviti u hladnjaku par sati da se ohladi i stegne. Prije posluživanja skinuti obruč i ukrasiti ju sa tučenim slatkim vrhnjem ili šlag pjenom i posuti kakaom ili ukrasiti čokoladom.
(http://www.coolinarika.com/)