Filled Under:

Čokoladna pita



Sastojci za tijesto:
150 g glatkog pšeničnog brašna
1/2 žličice praška za pecivo
50 g šećera
1 vrećica vanilin šećera
100 g hladnog maslaca, narezanog na kockice
prstohvat soli
1 žlica hladne vode
Sastojci za nadjev:
100 g mliječne čokolade
100 g tamne čokolade (min. 70% kakaa)
1 vrećica vanilin šećera
3 žličice praška za puding od čokolade
200 ml vrhnja za kuhanje
2 jaja
1 žlica kakaa
Priprema:
Za pripremu tijesta, prosijati brašna s praškom za pecivo, dodati hladni maslac i prstima dobro izraditi da se dobije smjesa nalik krušnim mrvicama. Dodati sol i vodu i zamijesiti glatko tijesto. Tijesto zamotati u prozirnu, plastičnu foliju i staviti u hladnjak da se odmara.
U međuvremenu na pari otopiti mliječnu i tamnu čokoladu sa vanilin šećerom. Skinuti s vatre. Prašak za puding pomiješati sa 4 žlice vrnja, a ostatiak vrnja uliti u čokoladu i dobro promiješati.
Dodati lagano ulupana jaja i na kraju umućeni prašak za puding. Sve dobro izmiješati i ostaviti sa strane.
odmoreno tijesto razvaljati na pobrašnjenoj radnoj površini i njime prekriti kalup za pite promjera 24 - 26 cm (prethodno premazan maslacem i posut brašnom). lagano nabosti vilicom i staviti u pećnicu zagrijanu na 180 °C da se peće oko 15 minuta.
Zapećeno tijesto izvaditi iz pećnice, uliti nadjev od čokolade, vratiti u pećnicu i dalje peći na istoj temperaturi oko 30 minuta.
Pećenu i ohlađenu pitu izvaditi iz kalupa i ukrasno posuti šećerom u prahu, narezati na 12 kriški i poslužiti.
Izvor: kuzinavanje.com