Filled Under:

Neobičan kolač



Sastojci
  • 100 g maslaca (sobne temperature)
  • 150 g šećera
  • 2 vrećice vanilin šećera
  • 4 jaja
  • 85 g brašna
  • 240 ml kokosova mlijeka
  • 480 ml mlijeka
  • maslac za mazanje posude
  • brašno za posipanje posude

Priprema

Pećnicu zagrijati na 180 °C. Posudu za pečenje (25 x 25 cm) ili kalup u obliku leptira dobro namazati maslacem i posuti brašnom. Maslac zajedno sa šećerom i vanilin šećerom mikserom kremasto izmiješati. Dodavati jedno po jedno jaje, neprestano miješajući. Zatim umiješati brašno, kokosovo mlijekoi na kraju mlijeko.Smjesu istresti u posudu za pečenje i peći 40 minuta. Kolač izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi. Kolač se može jesti topao ili potpuno hladan i potpuno je kremast, kao puding. Ako pečete u kalupu, stavite na kalup tanjur odgovarajuće veličine i hladan kolač preokrenite na tanjur. Za kolač pripremiti treba samo 5 – 10 minuta.Savjet: Umjesto kokosovog mlijeka može se staviti vrhnje za šlag.

Izvor: 
http://www.ljiljananieder.com/