Filled Under:

Lagani pileći gulaš



Sastojci

Broj osoba:3 osobe

Priprema

Vrijeme pripreme:50 min
Težina:Jednostavno
  1. 1
    Luk i zabatke  pirjati dok dobiju zlaćanu boju, zatim postepeno dodavati usitnjene ostale sastojke i začine.Preliti vodom toliko da bude sve prekriveno.Kuhati dok se tekućina u gulašu ne reducira do željene gustoće.
  2. 2
    U 2,5 dcl posoljene vode zagrijavati maslac, kada zakuha maknuti s vatre i umiješati brašno.Staviti nazad na vatru i mješati da se dobije kugla tijesta koja se odvaja od posude (kratko traje). Tijesto premjestiti u drugu posudu te dodati jedno po jedno jaje.Oblikovati kuglice (kao orah)i kuhati ih u vodi dok ne isplivaju.Ocijediti kuglice uvaljati ih u parmezan i lagano zapeći na maslacu. 
Izvor: coolinarika.com