Filled Under:

Pečeno povrće s mozzarellom

Pečeno povrće s mozzarellom

Sastojci

Broj osoba:4 osobe
  •  250 gtikvica
  •  200 gcrvene paprike
  •  250 gpatlidžana
  •  1 žlicaVegeteSaznaj više na namirnici podravka.hr
  •  1 žlicaMaslinovog uljaSaznaj više na namirnici podravka.h
  •  200 gmozzarelle
  • Za umak:

  •  2 žlicenarezanog bosiljka
  •  3 žlicemaslinova ulja
  •  prstohvatmljevene gorušice
  •  ½ žličiceČešnjaka u granulamaSaznaj više na namirnici podravka.h
  •  1 žličicaocta
  •  prstohvatpapra

Priprema

Vrijeme pripreme:30 min
TežinaJednostavno
  1. 1
    Tikvice, paprike i patlidžan narežite na duge ploške, pospite Vegetom mediteran i poprskajte uljem.
  2. 2
    Na teflon tavi popecite pripremljeno povrće.
  3. 3
    Bosiljak pomiješajte s maslinovim uljem, gorušicom, nasjeckanim češnjakom, octom i popaprite.
  4. 4
    Toplo povrće složite na tanjurić, a po njemu rasporedite narezanu mozzarellu i prelijte pripremljenim preljevom.

Posluživanje

Poslužite ukrašeno listićima bosiljka.

Savjet

U električnoj sjeckalici pomiješajte nasjeckani bosiljak, maslinovo ulje, ocat, gorušicu i češnjak da bi dobili kompaktniju smjesu.
Izvor: coolinarika.com