Sastojci za tijesto:
- 5 kom. petit keksa
- 50 g ovsenih pahuljica
- 6 žlica vode
- 6 žlica šećera
- 50 g sjemenki tikve
- malo grožđica i oraha sitno sjeckanih
1. Krema:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 2 dl slatkog vrhnja za šlag
- 2. Krema:
- 100 g bijele čokolade
- 1 dl slatkog vrhnja za šlag
Voćni žele:
- 300 g jagoda (ili nekog drugog jagodičastog voća)
- 150 g šećera
- 2 vrećice želatina u prahu
Priprema:
Vodu i šećer prokuhati i dodati sve ostale sastojke za tijesto. U kalup za torte (26 cm) staviti mlako tijesto i dobro ga žlicom utisnuti. Ostaviti u zamrzivač na 10 min.
Žele:
Jagode staviti na šporet i posuti šećerom . Dodati žlicu dvije vode. Želatin preliti hladnom vodom da nabubri.Kad jagode prokuhaju skloniti sa šporeta i dodati nabubreni želatin. Dobro izmiješati da se istopi i malo ohladiti. Mlako preliti preko tijesta i opet vratiti u zamrzivač na 10 min.
1. Krema:
prokuhati vrhnje , dodati tamnu čokoladu i ostaviti da se ohladi. Kad se ohladi izmiješati mikserom u gustu kremu ( oko 8 min) i kremu staviti na već očvrsnuti voćni žele.Vratiti u zamrzivač.
2. Krema:
prokuhati vrhnje i u njemu rastopiti bijelu čokoladu. Ostaviti hladiti i izmiješati u kremu. Staviti kremu na 1. kremu i vratiti u zamrzivač na hlađenje.
Napomene: Torta bude visočija od kalupa pa sam sa unutarnje strane stavila uz rub papir za pečenje koji sam uklonila po skidanju okruglog dijela kalupa. Torta je jako kremasta i ukusna. Ako ste strpljivi napravit ćete izvrsnu slasticu i zadiviti goste ili ukućane. Tortu ukrasite po želji (cijeli jagodama, čokoladnim mrvicama, šlagom ili nečim drugim).
DOBAR TEK I UŽIVAJTE!