Filled Under:

Ganaš torta


Sastojci za tijesto:
  • 5 kom. petit keksa
  • 50 g ovsenih pahuljica
  •  6 žlica vode
  • 6 žlica šećera
  • 50 g sjemenki tikve
  • malo grožđica i oraha sitno sjeckanih

1. Krema:
  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 2 dl slatkog vrhnja za šlag
  • 2. Krema:
  • 100 g bijele čokolade
  • 1 dl slatkog vrhnja za šlag

Voćni žele:
  • 300 g jagoda (ili nekog drugog jagodičastog voća)
  • 150 g šećera
  • 2 vrećice želatina u prahu

Priprema:
Vodu i šećer prokuhati i dodati sve ostale sastojke za tijesto. U kalup za torte (26 cm) staviti mlako tijesto i dobro ga žlicom utisnuti. Ostaviti u zamrzivač na 10 min.
Žele:
Jagode staviti na šporet i posuti šećerom . Dodati žlicu dvije vode. Želatin preliti hladnom vodom da nabubri.Kad jagode prokuhaju skloniti sa šporeta i dodati nabubreni želatin. Dobro izmiješati da se istopi i malo ohladiti. Mlako preliti preko tijesta i opet vratiti u zamrzivač na 10 min.
1. Krema:
prokuhati vrhnje , dodati tamnu čokoladu i ostaviti da se ohladi. Kad se ohladi izmiješati mikserom u gustu kremu ( oko 8 min) i kremu staviti na već očvrsnuti voćni žele.Vratiti u zamrzivač.
2. Krema:
prokuhati vrhnje i u njemu rastopiti bijelu čokoladu. Ostaviti hladiti i izmiješati u kremu. Staviti kremu na 1. kremu i vratiti u zamrzivač na hlađenje.
Napomene: Torta bude visočija od kalupa pa sam sa unutarnje strane stavila uz rub papir za pečenje koji sam uklonila po skidanju okruglog dijela kalupa. Torta je jako kremasta i ukusna. Ako ste strpljivi napravit ćete izvrsnu slasticu i zadiviti goste ili ukućane. Tortu ukrasite po želji (cijeli jagodama, čokoladnim mrvicama, šlagom ili nečim drugim).
DOBAR TEK I UŽIVAJTE!