Filled Under:

Lagane polpete od tikvica i sira



Sastojci
500 g tikvica
250 g sira (gauda ili slični)
100 g cornflakesa (kukuruznih pahuljica)
2jaja
sol
2 jušne žlice gustina (škrobno brašno)

Priprema

Tivice naribati, posoliti i pustiti da puste vodu (oko 10-15 minuta).
Dobro ih ocijediti.

U ocijeđene tikvice umiješati jaja, zatim naribani sir, mljeveni corflakes, gustin i sol.
Sve dobro izmiješati.

Količinu soli staviti po želji. Može se dodati još neki začin.

Od smjese oblikovati polpete i stavljati ih u pleh obložen papirom za pečenje.
Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 20 minuta.
Poslužiti  kao prilog,  uz neki umak. Može i kao glavno jelo uz sezonsku salatu.

(http://www.coolinarika.com/)