Filled Under:

Ledene kocke od breskvi



Potrebni sastojci:

žele od bresaka
1 litar vode
10 kašika šećera
oko 1/2 kg bresaka
2 pudinga od vanilije

Sastojci za kremu:

3 dcl slatkog vrhnja
2 dcl kiselog vrhnja
4 kašike šećera
1 vrećica vanilin
šećera 1 vrećica želatine (po želji)još potrebno
petit keks po potrebi


Priprema:

Od litre vode odvojiti koliko je dovoljno da se umuti puding.

Ostatak staviti kuhati zajedno sa šećerom, kad provre dodati breskve isječene na sitne komadiće, kuhati par minuta, pa u to dodati puding.

Mješati dok se ne zgusne.


Priprema fila:

U tučeno slatko vrhnje dodati kiselo vrhnje pomješano sa šećerom.Po želji dodati želatinu, za moj ukus nije potrebno.

.U prikladan pleh slagati petit keks ( ja sam u pleh 20×30), izliti vruću kremu od bresaka, pa opet petit keks pa na ohlađeno staviti tučeno vrhnje.

Dobro, dobro ohladiti….


Posluživanje:

Ja sam uz breskve dodala i 2-3 kajsije, a može i s drugim voćem…

(http://domaci-recepti.blogspot.com/)