Filled Under: torte i kolaci
Cokoladne kocke
Sastojci
- Sastojci za biskvit:
- 4 jaja
- 15 dkg šećera
- 7 dkg oštrog brašna
- pola praška za pecivo
- 20 dkg čokolade za kuhanje
- 20 dkg margarina
- Sastojci za kremu:
- 1/2l vrhnja za šlag
- 30 dkg čokolade za kuhanje
- 1-1,5 dcl vrućeg mlijeka
Postupak rada
- 1.Žumanjke i šećer istući pjenasto na lagano - mikserom.
- 2.Čokoladu na laganoj vatri otopiti sa margarinom te dodati ovoj prvoj smjesi.
- 3.Dodati prosijano brašno sa praškom za pecivo te na kraju umutiti čvrsti snijeg od bjelanjaka i spojiti sve u jednu smjesu.
- 4.Tako dobivenu smjesu izliti u lim te peći 20 minuta na 180 stupnjeva.
- 5.Vrući biskvit prelijte sa 1-1,5 dcl vrućeg mlijeka.
- 6.Biskvit pustite da se dobro ohladi.
- 7.Za kremu rastopite na pari čokoladu i vrhnje za šlag te miješajte dok se čokolada skroz ne otopi.
- 8.Ostaviti kremu da se samo malo rashladi te je preliti po kolaču.
- 9.Kolač staviti u hladnjak na par sati te ga režite na manje kocke.
- 10.Kolač možete ukrasiti vrhnjem za šlag.
- Izvor: http://www.receptitorte.com/