Filled Under: torte i kolaci
Knedle sa šljivama
Sastojci
- Sastojci za tijesto:
- 500 g krumpira
- 750 g brašna
- 1 žlica masti
- 1 jaje
- malo soli
- 20 šljiva
- Sastojci za umak:
- 20 dkg krušnih mrvica
- malo ulja
Postupak rada
- 1.Za tijesto skuhajte krumpir i napraviti pire od njega. Staviti na radnu površinu i udubiti sredinu.
- 2.U sredinu dodajte brašno, jaje i mast, malo soli te napravite od toga tijesto. Ako je premekano dodajte malo brašna.
- 3.Cijepkate komade tijesta ,razvaljajte ih u dlanu,stavite očišćene šljive te formirajte sve zajedno u kuglice.
- 4.Stavite ih kuhati u kipuću vodu. Kad se knedle podignu pričekajte još par minuta . Otprilike 3-4.Tada su gotove.
- 5.U poseban lončić stavite malo ulja te na njemu na laganoj vatri popržite krušne mrvice.
- 6.Gotove knedle dobro uvaljati u njih te ih izvaditi na tanjur. Po želji ih možete posipati šećerom u prahu.
- 7.Knedle je najbolje poslužiti dok su još tople.
- Izvor: http://www.receptitorte.com/