Filled Under: torte i kolaci
Šubare
Sastojci
- Sastojci za tijesto:
- 5 jaja
- 300 gr.šećera
- 10 žlica vode
- 250 gr.brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2 žlice kakaa
- Sastojci za kremu:
- ½ litre mlijeka
- 4 žlice brašna
- 1 vanilijin šećer
- 250 gr margarina
- 250 gr šećera u prahu
- 10 dkg kokosa
- 20 dkg čokolade
Postupak rada
- 1.Za biskvit umutite 5 žumanjaka sa 300 gr. šećera te dodajte 10 žlica vode, prosijano brašno sa praškom za pecivo te kakao.
- 2.U posebnoj zdjeli umutute čvrst snijeg od bjelanjaka te dodajte u prvu smjesu. Sve dobro promiješajte . Možete i mikserom na lagano.
- 3.Smjesu ulijte u malo veći lim te ecite otprilike 20 minuta na 180′.
- 4.Kad je biskvit gotov prohladite ga, izvadite iz lima te modlicom ili čašom vadite krugove od tijesta.
- 5.Za kremu na vatru stavite kuhati 4 dcl mlijeka. Za to vrijeme u drugoj posudi umutite brašno zajedno sa vanilijinim šećerom te kad je mlijeko prokuhalo dodajte.
- 6.Miješajte na lagano dok se ne zgusne. Umutite margarin i šećer u prahu.
- 7.Kad se krema ohladila, svaku pogačicu presjecite po sredini te je filujte kremom.
- 8.Uvaljajte u kokos i prelijte rastopljenom čokoladom kao na slici.
- Izvor: http://www.receptitorte.com/