Filled Under:

SNICKERS TORTA



Sastojci  :

Za biskvit :

250 ml slatke pavlake
250 g  putera , omekšalog
250 g  šećera
4 jaja
vanilin šećer
200 g crne čokolade 40-60 % kakaoa 
250 g brašna 
2 kašike praška za pecivo

Za krem :
  
50 ml mleka
220 g krem sira

125 g šećera
600 g kikiriki putera
220 g šlag krema ili slatke pavlake


Preliv :

toping od čokolade
karamel toping 

 4 Snickers čokoladica 

Priprema :


Zagrejte rernu na 180 ° C .
Umutiti  glatko slatku pavlaku . Dodajte puter i šećer i mutiti dok ne postanu paperjasti. Postepeno dodajte jaja i vanilu i nastaviti mutiti dok fil ne postane kremast . Dodajte otopljenu čokoladu i dobro sjediniti. Dodati prašak za pecivo i brašno u smešu . Od smeše ispeći dva biskvita. Sipati smešu u kalup za otrtu, prečnika oko 20 cm. Kada se ispeču, biskvite ostaviti da se ohlade.
Napravite krem tako što ćete pomešati mleko, krem sir, kikiriki puter i šlag. Ostavite krem da se ohladi i malo stegne.
Stavite jedan biskvit na dno kalupa. Kalup i ivice kalupa obložite papirom za pečenje i neka strči izvan kalupa jer će torta verovatno biti visočija,pa da papir drži dok se ne stegne cela torta. Iseckajte čokoladice i podelite ih na tri grupe. Biskvit prvo preliti topingom od čokolade, a zatim karamel topingom, oko 100 ml i jednog i drugog. Zatim pospite jedan deo čokoladica preko. Premažite kremom sa kikiriki puterom. Stavite preko drugi biskvit, pa ponovite sa topingom i čokoladicama postupak. Opet premažite kremom i ostavite da se torta potpuno zamrzne. Kada se zamrne, izvadite je iz kalupa i sklonite papir. Prelijte je slojem topinga od čokolade i karamel topingom pa pospite preostalim čokoladicama. 
www.lifeloveandsugar.com )
(http://receptibezmane.blogspot.com/)