Sastojci
TESTO:
500 gr brašnja250 ml mleka
1 kašika šećera
1 kašika soli
1 dl ulja
FIL :
250 ml mleka3-4 kašike šećera
1 kesica pudinga od vanile
POSIPANJE :
100 gr prah šećera
Način pripreme
- U odgovarajuću šerpicu staviti mleko i šećer pa skuvati.
- Puding rastvoriti sa malo mleka pa sipati u kipuće mleko i skuvati gušći krem.
- Ostaviti da se ohladi.
- U brašno staviti šećer, so, ulje i zamesiti sa mlakim mlekom.
- Preručiti testo na radnu površinu oklagijom rastanjiti i seći trouglove.
- Na svaki trougao staviti po malo fila, urolati i ređati u podmazani pleh.
- Peći 20ak minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
- Pečene kiflice uvaljati u prah šećer.
recept preuzet- domacica.net -