Sastojci:
Za koru:
6 jaja
150 gr. šećera
50 ml. obranog mleka
45 ml. ulja
120 gr. brašna
1 kašika kakaa
1 prašak za pecivo
Za fil:
500 ml. obranog mleka
110 gr. šećera
50 gr. brašna
1 margarin
100 gr. čokolade
20 gr. margarina
kokos
Priprema:
Umutiti penasto belanca.
Dodati šećer, žumanca, brašno, mleko, ulje, kakao i prašak za pecivo pa izmešati.
Razliti masu u pripremljenu tepsiju i peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 25 minuta.
Koru ohladiti i iseći okruglom modlom krugove od testa.
Razmutiti brašno sa malo mleka.
Ostatak mleka zagrejati, dodati šećer i brašno i skuvati puding.
Margarin penasto umutiti i sjediniti sa ohlađenim pudingom.
Premazati jednu stranu kruga filom, preklopiti drugim krugom i okolo premazati filom.
Posuti sa strane kokosom i odozgo preliti rastopljenom čokoladom pomešanom sa maragarinom.
Izvor: receptizakolace.rs