Sastojci
Biskvit
- 5jaja
- 4 žlicešećera
- 1vanilin šećer
- 2 žlicebrašna
- 2 žlicekakaa
- 1/2praška za pecivo
Krema
- 500 gčokolade za kuhanje
- 100 gmaslaca
- 2 žlicešećera
- 500 mlvrhnja za kuhanje
- 1 šalicagorke kave
- 30 mlruma
- 30 mlorahovca ili kruškovca
Priprema
- 1Sastojke za biskvir smiksati uliti u kalup te peći na 180*c 20 minuta. Kada se biskvit ohladi u kavu dodati trečinu orahovca i ruma te s time namočiti biskvit. Paziti da biskvit ne bude prenatopljen.
- 2U posudi smiksati omekšani maslac i 2 žlice šećera te dodati čokoladu otopljenu na pari.
” Staviti vrhnje da zavri potom uliti u čokoladnu smjesu te dodati ostatak orahovca i ruma i dobro izmiksati. - 3Nanjeti kremu preko biskvita i držati u hladnjaku najmanje 24 sata prije serviranja.
Posluživanje
Servirati s šlagom.
Dobar tek
Dobar tek
(http://www.coolinarika.com/)