Filled Under:

Voćna torta s jogurtom

Voćna torta s jogurtom

Sastojci

Priprema

Vrijeme pripreme:75 min
Težina:Složeno
  1. 1
    Jaja i šećer miješajte električnom mješalicom dok ne dobijete gustu smjesu.
  2. 2
    Dodajte mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo, lagano promiješajte i uspite u kalup za tortu (26 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30 minuta.
  3. 3
    Želatinu pomiješajte s hladnom vodom i ostavite stajati 10 minuta. Zagrijte (ali ne do vrenja) 200 ml jogurta i u njemu miješanjem otopite nabubrenu želatinu i dodajte ostalom jogurtu.
  4. 4
    Voće operite, dio posložite po ohlađenom biskvitu, a ostalo sitno sameljite.
  5. 5
    Usitnjeno voće umiješajte u jogurt.
  6. 6
    Vrhnje za šlag miješajte električnom mješalicom dok ne dobijete šlag, a na kraju umiješajte šećer u prahu.
  7. 7
    Jogurt s voćem i šlag lagano izmiješajte i prelijte preko biskvita.
  8. 8
    Tortu držite u hladnjaku nekoliko sati dok krema ne postane čvrsta.

Posluživanje

Tortu ukrasite voćem ili šlagom i poslužite.

Savjet

Kod pripreme ove torte možete koristiti i smrznuto voće.

(http://www.coolinarika.com/)