Sastojci
Za biskvit:
- 4jaja
- 80 gšećera
- 4 žlicemlijeka
- 70 gPšeničnog oštrog brašna tip 400 Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 1Prašak za pecivo Saznaj više na namirnici podravka.hr
Za kremu:
- 30 gželatine u prahu
- 12 žlicavode
- 600 mljogurta
- 1 kgjagoda (ili drugog voća)
- 500 mlslatkog vrhnja za šlag
- 250 gšećera u prahu
Priprema
- 1Jaja i šećer miješajte električnom mješalicom dok ne dobijete gustu smjesu.
- 2Dodajte mlijeko, brašno pomiješano s praškom za pecivo, lagano promiješajte i uspite u kalup za tortu (26 cm) obložen papirom za pečenje. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30 minuta.
- 3Želatinu pomiješajte s hladnom vodom i ostavite stajati 10 minuta. Zagrijte (ali ne do vrenja) 200 ml jogurta i u njemu miješanjem otopite nabubrenu želatinu i dodajte ostalom jogurtu.
- 4Voće operite, dio posložite po ohlađenom biskvitu, a ostalo sitno sameljite.
- 5Usitnjeno voće umiješajte u jogurt.
- 6Vrhnje za šlag miješajte električnom mješalicom dok ne dobijete šlag, a na kraju umiješajte šećer u prahu.
- 7Jogurt s voćem i šlag lagano izmiješajte i prelijte preko biskvita.
- 8Tortu držite u hladnjaku nekoliko sati dok krema ne postane čvrsta.
Posluživanje
Tortu ukrasite voćem ili šlagom i poslužite.
Savjet
Kod pripreme ove torte možete koristiti i smrznuto voće.
(http://www.coolinarika.com/)