Sastojci
Priprema
- Staviti 250 ml mlijeka, 2 kasike secera i kvasac da nadodje.
- 13 cijela jaja izmutiti mikserom, pa dodati polako 250 ml ulja i jos malo mutiti.U to dodati nadosli kvasac.
- 2Tu masu podijeliti na 2 dijela ( u 2 posude).U jednu dodati 150 gr.kokosa, pa zamijesiti brasnom srednje tvrdoce.
- 3U drugu dodati 4 kasike kakao i zamjesiti srednje tvrdoce.
- 4Bijelo tijesto podijeliti na 4 loptice. To uraditi i sa braon tijestom.
- 5/slika/47819/Loptice razvaljati na okrugle korice .Bijelu stavljati na braon i isjeci na 12 dijelova. Slika
Moze da se filuje a i ne mora. Peci na 180 stepeni 20 min.
Za to vrijeme skuvati sirup od 500 gr. secera .1/2 l vode i vanilin secera, 3-4 min. kao za tulumbe da nije ni rijedak, ni mnogo gust sirup.
Kad se sirup prohladi, provlaciti kiflice i postupak ponoviti jos jednom ,da bolje upiju. Ostaviti ih u ostalom soku.
(http://www.coolinarika.com/)