Filled Under:

JOG JAG (jogurt jagode)

Jog - Jag

Sastojci

  • tijesto

  •  3jaja
  •  3 žlicešećera
  •  3 žlicebrašna
  •  malo praška za pecivo
  • krema

  •  400 mljogurta
  •  8 dkgšećera
  •  1/2 lslatkog vrhnja
  •  korica limuna i sok limuna
  •  1van.šećer
  •  1krem fiks (šlag fiks)
  •  (po potrebi jedna kesica želatine u prahu (10g))
  •  (ako želite i 1 crveni preljev za kolače)
  • još potrebno

  •  oko 1/2kg jagoda

Priprema

Vrijeme pripreme:30 min
Težina:Jednostavno
  1. 1
    Jagode oprat, narezat na manje komadiće.
    Ispeć biskvit:
    Umutit jaja sa šećerom, dodat brašno i prašak za pecivo, smjesu ulit u tepsiju veličine cc 40x20 ( peć na 170° oko 15- ak min.)

    Umutit slatko vrhnje u čvrsti šlag (dodat jedan krem fiks da bude što tvrđe), dodat jogurt, šećer, van. šećer, limun sok i koricu, to bi vam trebalo bit dobro gusto onako da samo može stajat kad izrežete komad kolača a ako vam nije tako onda stavite jednu želatinu.
  2. 2
    Na biskvit namazat malo kreme, stavit jagode i namazat ostatak kreme, prelit crvenim preljevom za torte (to možete i nemorate)
  3. 3moj jog jag kao torta !!!/slika/340752/
    Možete ga napravit i kao tortu ;)
    Kalup 30cm obložite piškotama (piškote samo malo skratit i  provuć kroz mlijeko, ne ih dugo natapat jer jako brzo i puno upiju tekućine)...i na dno kalupa složit piškote, stavit pola kreme, narezane jagode, opet poslagat piškote pa kremu i na kraju jagode i sve prelit preljevom za torte.
  4. 4moj jog jag kao torta !!!/slika/340756/
    Presjek torte :)

Posluživanje

Ovu biskvitnu podlogu slobodno možete zamijenit sa piškotama, čak i u dva reda, red piškota, red jagoda i šlaga i onda opet red piškota jagoda i šlaga 

(http://www.coolinarika.com/)