Filled Under:

Fina sočna tortica

presjek torte

Sastojci
za kore:
 12 kom jaja
12 kašika šećera
15 kašika mljevenih oraha
3 kom prašaka za pecivo
3 kašike griza
3 kašike brašna

Za natapanje kora:
 600 mil čokoladnog mlijeka

Fil prvi :
 880 g kisele pavlake
250 g šećera u prahu
300 g mljevenog plazma keksa

Fil drugi:
 500 g šlaga
kisela voda

Priprema
1
Kore:
Umutiti 4 jaja sa 4 kašike šećera,dodati kašiku brašna,kašiku griza,prašak za pecivo i 5 kašika mljevenih oraha. Promiješati.
Kalup obložiti pek papirom i izliti smjesu.
Peći u zagrijanoj rerni na 180 c oko 20 minuta zavisi od rerne. Najbolje probati čačkalicom da li je gotovo.
2
Ispeći 3 ovakve kore.

3
Svaku koru natopiti sa po 200mil čokoladnog mlijeka.
4
Fil prvi:
Pavlaku umutiti sa prah šećerom,dodati mljeveni plazma keks.
5
Fil drugi:
Šlag čvrsto umutiti sa kiselom vodom.
6
Od umućenog šlaga uzeti 5 kašika i dodati u prvi fil. Promiješati.
7
Filovanje:
-kora
-fil sa plazmom
-šlag
-kora
-fil sa plazmom
-šlag
-kora
-fil sa plazmom
-šlag
8
Staviti u frižider da se fino stegne.

(http://www.coolinarika.com/)