Sastojci
tijesto
- 3jaja
- 3žlice šećera
- 3žlice brašna
- malo praška za pecivo
krema
- 1/2 lmlijeka
- 1/2 lslatkog vrhnja (vrhnja za šlag)
- 15 dkgšećera
- 1kesica želatine u prahu od 10gr
- 15 dkgpoprženih lješnjaka
- 15 dkgnapolitanki sa lješnjacima (jadro)
Priprema
- 1ugrijat peć na 160°C
- 2Zamutit jaja sa šećerom, dodat brašno i prašak za pec., stavit u kalup 26 cm i peć oko 15-ak min.
- 3Ulupat slatko vrhnje u čvrsti šlag
- 4Ugrijat mlijeko sa šećerom (dok se šećer ne rastopi), ohladit i dodat u to ulupano slatko vrhnje, samljeveni keks i samljevene lješnjake (lješnjake OBAVEZNO popržit na tavi ili stavit malo u pećnicu), kad smo to sve dobro izmješali, želatinu rastopi prema uputama na pakiranju i dodamo u kremu, dobro promiješat mikserom.
- 5Na pećeni (hladni) biskvit namazat cijelu kremu i ohladit (u kalupu!!!)
- 6/slika/455153/Ukrasite po želji,... ova na slici je ukrašena šlagom iz kesice (trebala su mi 3 šlaga), jedno 2 reda naribane čokolade i kandirane višnje :)
Posluživanje
Ako se ipak odlučite za slojeve (tj. redove između kreme)...podijelite kremu na tri dijela ..
Stavite prvi dio kreme na biskvit i pospite smjesu od lješnjaka i keksa, stavite koji min. u led (samo da se malo stegne da vam se ne pomiješa drugi sloj kreme i keksa), to ponovite još jedan put s tim da završite sa lješnjacima i keksom ...ili kako volite možete imat dva sloja lješnjaka i keksa i završit sa kremom ;)
Izvor: coolinarika.com