Biskvit:
Krema:
Šlag:
Priprema:
Dobro umutiti sa šećerom, dodati brašno i staviti u namazan lim za pečenje u zagrijanu pećnicu na 200 C cca 20 minuta. Kad je biskvit pečen, ohladiti ga i preliti mlakim mlijekom.
Za kremu žumanjke promiješati sa šećerom, brašnom, vanilin šećerom i dodati malo mlijeka tako da se dobije gustoća kao da kuhate puding. Ostatak mlijeka staviti u posudu da se zagrije i sipati pripremljenu smjesu uz stalno miješanje. Kremu zatim kuhati nekih 10 – 15 minuta.
Kremu malo ohladiti te u mlaku kremu dodati margarin i dobro sve zajedno izmiksati. Rasporediti je preko ohlađenog biskvita.
Od slatkog vrhnja napraviti šlag i staviti ga na kremu. Kolač prije serviranja još dobro ohladiti u frižideru. Po želji, ohlađen se može posuti narendanom čokoladom.
(doznajemo.com)