Sastav:
- Kora:
- 4 žumanjka,
- 1 šolja ulja,
- 1 šolja šećera,
- 1 šolja brašna,
- 1 šolja mlijek,
- 1 prašak za pecivo,
- 1 kašikica kafe
- 4 bjelanca,
- 8 kašika šećera
- 200 g čokolade,
- 3 kašike ulja
Fil:
Glazura:
Priprema:
Umutiti sastojke za koru i peći tijesto u zagrijanoj rerni na 200 stepeni celzijusa 30 minuta.
Zatim umutiti bjelanca i šećer, pa smjesu sipati na koru. Sušiti oko 20 minuta na 100 stepeni celzijusa.
Izvadidi iz rerne i rastopljenu čokoladu sa uljem sipati na kolač kao glazuru. Ostaviti da se ohladi i sjeći na kocke.
Po želji se ohlađen kolač može ukrasiti šlagom.
Zatim umutiti bjelanca i šećer, pa smjesu sipati na koru. Sušiti oko 20 minuta na 100 stepeni celzijusa.
Izvadidi iz rerne i rastopljenu čokoladu sa uljem sipati na kolač kao glazuru. Ostaviti da se ohladi i sjeći na kocke.
Po želji se ohlađen kolač može ukrasiti šlagom.
(doznajemo.com)