Filled Under:

Kokos kolač

kokos-kolac-sejla

Sastav:
  • 8 jaja,
  • šećer,
  • 200 g kokosa,
  • 1 margarin,
  • 100 g čokolade za kuhanje,
  • 2 šlag kreme od vanilije

  • Priprema:
    Kora: Čvrsto umutiti 8 bjelanaca sa 8 kašika šećera, kad je smjesa dobro umućena u nju dodati 200 gr kokosa.Peći koru u namašćenom i brašnom posutom plehu.
    Fil: Dobro umutiti margarin sa 8 kašika šecera (najbolje u prahu), 8 žumanaca i na kraju dodati istopljenu čokoladu.
    Glazuira: Preko ohlađene kore, ravnomjerno nanijeti fil, staviti u frižider da se malo stegne i nakon pola sata premazati glazurom od dvije šlag kreme.
    Kolač rezati po želji.
    (doznajemo.com)