Sastav:
Priprema:
Kora: Čvrsto umutiti 8 bjelanaca sa 8 kašika šećera, kad je smjesa dobro umućena u nju dodati 200 gr kokosa.Peći koru u namašćenom i brašnom posutom plehu.
Fil: Dobro umutiti margarin sa 8 kašika šecera (najbolje u prahu), 8 žumanaca i na kraju dodati istopljenu čokoladu.
Glazuira: Preko ohlađene kore, ravnomjerno nanijeti fil, staviti u frižider da se malo stegne i nakon pola sata premazati glazurom od dvije šlag kreme.
Kolač rezati po želji.
Kora: Čvrsto umutiti 8 bjelanaca sa 8 kašika šećera, kad je smjesa dobro umućena u nju dodati 200 gr kokosa.Peći koru u namašćenom i brašnom posutom plehu.
Fil: Dobro umutiti margarin sa 8 kašika šecera (najbolje u prahu), 8 žumanaca i na kraju dodati istopljenu čokoladu.
Glazuira: Preko ohlađene kore, ravnomjerno nanijeti fil, staviti u frižider da se malo stegne i nakon pola sata premazati glazurom od dvije šlag kreme.
Kolač rezati po želji.
(doznajemo.com)