Filled Under:

Jednostavni kolač od keksa i kakaa

kolac_od_kakaa

Sastojci:
3 jaja
125 grama kakaa
200 grama šećer u prahu
250 grama maslaca
225 grama pettit buerre keksi
naribana korica od naranče

Priprema:
S obzirom da se kolač ne peče, ukoliko ne možete nabaviti pasterizirana jaja, preporuka ih je zagrijavati na pari dok ne postignu temperaturu od 70-75ºC.
Pomiješati u posudi dobro jaja i šećer u prahu te dodati kakao. Maslac otopiti i ohladiti te dodati zajedno sa kakaom u smjesu jaja i šećera. Dodati i naribanu koricu od naranče. Kalup (pravokutnog oblika) obložiti papirom za pečenje i staviti sloj kreme i posložiti kekse. Postupak ponavljati dok se krema ne potroši, s tim da zadnji sloj treba biti krema od kakaa. Kolač dobro ohladiti prije posluživanja.
Izvor: http://www.recepti-svijeta.com/