Sastojci za biskvit:
250 gr nasjeckanih lješnjaka
10 bjelanjaka
15 žlica šećera
1 žlica jabučnog octa
100 gr nutelle
Sastojci za kremu:
1,5 litra mlijeka
10 žlica brašna
10 žumanjaka
10 žlica šećera
1 puding od vanilije
1 margarin
3 vanilija šećera
100 gr čokolade za kuhanje
Priprema:
Na lim staviti masni papir, premazati ga sa margarinom i posuti sa sitno nasjeckanim lješnjacima. Umutiti bjelanjke i postepeno dodajte šećer uz stalno miješanje. na kraju dodati 1 žlicu jabučnog octa. Smjesu od bjelanjaka rasporediti preko lješnjaka i peći sat vremena 150ºC.
Kremu skuhati i kada se ohladi umiješati margarin. Potom je podijeliti na dva dijela i u jednu polovinu dodati otopljenu čokoladu.
Biskvit okrenuti tako da dio sa lješnjacima bude na vrhu, premazati sa nutellom i rasporediti kremu (jedna žlica žute kreme, jedna žlica tamne kreme).
Otopiti jednu čokoladu sa malo margarina i nekoliko žlica mlijeka i popuniti rupe između kreme. Gotov kolač ukrasiti sa šlagom i čokoladom.
Izvor: http://www.recepti-svijeta.com/