Filled Under:

Kolač kinder bueno

kinder_bueano_kolac

Sastojci za biskvit:
250 gr nasjeckanih lješnjaka
10 bjelanjaka
15 žlica šećera
1 žlica jabučnog octa
100 gr nutelle
    Sastojci za kremu:
    1,5 litra mlijeka
    10 žlica brašna
    10 žumanjaka
    10 žlica šećera
    1 puding od vanilije
    1 margarin
    3 vanilija šećera
    100 gr čokolade za kuhanje
    Priprema:
    Na lim staviti masni papir, premazati ga sa margarinom i posuti sa sitno nasjeckanim lješnjacima. Umutiti bjelanjke i postepeno dodajte šećer uz stalno miješanje. na kraju dodati 1 žlicu jabučnog octa. Smjesu od bjelanjaka rasporediti preko lješnjaka i peći sat vremena 150ºC.
    Kremu skuhati i kada se ohladi umiješati margarin. Potom je podijeliti na dva dijela i u jednu polovinu dodati otopljenu čokoladu.
    Biskvit okrenuti tako da dio sa lješnjacima bude na vrhu, premazati sa nutellom i rasporediti kremu (jedna žlica žute kreme, jedna žlica tamne kreme).
    Otopiti jednu čokoladu sa malo margarina i nekoliko žlica mlijeka i popuniti rupe između kreme. Gotov kolač ukrasiti sa šlagom i čokoladom.
    Izvor: http://www.recepti-svijeta.com/