Sastojci
Kora
- 6jaja
- 6 kasikasecera
- 6 kasikabrasna
Krema
- 1/2 lmlijeka
- 200 gr.secera
- 2vanilin secera
- 15 grzelatina
- 500 mltucenog vrhnja
- oko 800 gr. jagoda
Priprema
- Kore:
- 1Umutiti bjelanca sa secerom, zatim zumanca pa sve sjediniti sa 6 kasika brasna.
- 2Peci na pergament papiru u cetvrtastom plehu 30 min na 180 stepeni.
- 3Peceno podijeliti na 2dijela.
- Krema;
- 1Prokuvati mlijeko sa secerom i umijesati zalatin predhodno izmijesan sa pola solje hladne vode. dodati vanilin secer i ostaviti da se ohladi sve dok se ne stegne (u frizideru). Najbolje cim postane gusto kao puding
- 2Umutiti vrhnje i polako dodavati u malo mikserom umuceno stegnutu masu sa mlijekom.
- 3Mutiti malo duze da se dobije fina krema.
- Jagode posuti sa malo secera i redati po kori , pa krema, pa opet kora, jagode i nakraju krema. Ostaviti u frizider nekoliko sati da se lijepo stegne.
Izvor: coolinarika.com