Sastojci za biskvit:
6 bjelanaca
6 žlica šećera u prahu
6 žlica brašna
prstohvat soli
1,20 dl toplog mlijeka za natapanje biskvita
Izrada biskvita:
Bjelanca i sol istucite u čvrsti snijeg. Postupno dodavajte šećer i brašno. Pecite biskvit u kalupu za torte na 175 stupnjeva 10 minuta. Pečeni topli biskvit zalijte mlijekom. Prerežite ga po pola, ali i ne morate.
Sastojci za kremu:
7 žumanaca
7 žlica šećera
5 žlica gustina
750 ml mlijeka
1 margarin (250 g)
5 dag čokolade
šlag
Priprema kreme:
Jaja istucite sa šećerom, dodajte malo mlijeka i gustin. Kad ostatak mlijeka zakuha ukuhajte kremu.
Kad se ohladi, u kremu dodajte jedan margarin. Odvojite manji dio kreme i u njega dodajte rastopljenu čokoladu. Tako da dobijete žutu i tamnu kremu. Namažite tortu i ukrasite je šlagom.
Dobro ohladite!
(http://www.roditelji.hr/)