Sastojci:
Priprema:
Maslac (ili margarin) rastopite. Svježi sir izvadite barem pola sata prije pripremanja pogačica, tako da malo omekša. Stavite sir i sol u otopljeni maslac i dobro izmiješajte da se sve sjedini.
Dodajte brašno i lagano žlicom miješajte dok se brašno i smjesa sira i margarina ne povežu. Kada se svi sastojci sjedine lagano umijesite tijesto i oblikujte ga u kuglicu (neka vas ne brinu sitni komadići sira koji su vidljivi u tijestu, tijekom pečenja će se lijepo rastopiti).
Kad zamijesite tijesto, stavite ga na pola sata u hladnjak da se malo stisne i zatim tijesto razvaljajte na prst debljine. Čašom ili nekim kalupom po želji režite pogačice i stavite ih na lim za pečenje. Pogačice premažite razmućenim jajetom te pospite po želji sezamom ili anisom.
Stavite pogačice peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 °C otprilike 15 minuta.
Izvor: www.slatkirecepti.com