Sastojci:
5 jaja300 g svježeg sira300 g feta sira
200 ml kiselog vrhnja
100 ml ulja
200 g brašna
1 kesica praška za pecivo
po ukusu soli
Priprema:
Odvojiti bjelanca od žumanaca. Bjelanca umutiti s malo soli u čvrst snijeg. Žumanca umutiti, pa dodati kiselo vrhnje i ulje. Umutiti, pa dodati svježi sir i rendani feta sir. Sve dobro sjediniti. Posoliti po ukusu, pa dodati brašno, pomiješano sa praškom za pecivo. Dobro umutiti, pa dodati polovinu snijega od bjelanaca. Pažljivo sjediniti, pa dodati i preostali snijeg od bjelanaca. Sipati u pleh, premazan puterom i posut brašnom.Peći u pećnici zagrijanoj na 200 ºC, nekih 30-tak minuta. Pečenu pitu rezati na komade. Poslužiti toplu pitu, uz kiselo vrhnje, jogurt, salatu…
Izvor: http://www.recepti-svijeta.com/