Fil sa šljivama:
oko 500 g šljiva
4 žlice šećera
4 žlice džema od šljiva
4 žlice pšeničnog griza
40 g margarina
1 vanilija šećer
20 g čokolade
po ukusu cimeta
Krema:
900 ml mlijeka
3 pudinga od vanilije
7 žlica šećera
200 g margarina
250 ml vrhnja za šlag
Dodatni sastojci:
32 kom petit keksa+
200 ml vrhnja za šlag
malo bijele čokolade
Priprema:
Narezane šljive (ja sam koristila smrznute) i šećer kratko prodinstati, pa dodati džem od šljiva i pšenični griz. Miješati cijelo vrijeme, dok krema ne dobije gustinu. Maknuti sa vatre, dodati čokoladu i margarin, kao i cimet, po ukusu (može i bez)! Ohladiti! U pleh staviti 16 komada petit keksa, pa preko staviti fil sa šljivama. Preko staviti red petit keksa (16 komada)!Krema: Pripremiti puding od vanilije, pa kad je gotov, maknuti sa vatre. Dodati margarin, pa sve izmiksati. Ohladiti, pa dodati i umućeno vrhnje. Sve dobro izmiksati, pa premazati preko keksa. Ostaviti u frižider da se ohladi i stegne.Premazati umućenim vrhnjem za šlag ili šlag pjenom, naribati čokoladu, pa rezati na komade.
Izvor: http://www.recepti-svijeta.com/