Sastojci
Za tijesto:
- 6žumanaca
- 200 gšećera
- 250 gmljevenih oraha
- 2 žliceKrušnih mrvica Saznaj više na namirnici podravka.hr
- 6bjelanjaka
Za kremu:
- 4jaja
- 250 gšećera
- 5 rebaračokolade
- 250 gmaslaca
- limunov sok
Priprema
- 1Žumanca i šećer pjenasto izmiješajte, dodajte orahe, mrvice i na kraju čvrst snijeg.
- 2Smjesu izlijte u namašćen kalup za torte i pecite na 180-200°C oko 40 minuta.
- 3Dok se tijesto peče, pripremite kremu. Jaja i šećer izmiješajte, stavite na paru, dodajte razlomljenu čokoladu i kuhajte miješajući dok se krema ne počne zgušnjavati.
- 4Kad se zgusne, stavite je hladiti i povremeno je promiješajte. U ohlađenu kremu umiješajte pjenasti maslac i limunov sok.
- 5Pečenu tortu prerežite napola i premažite je kremom.
Posluživanje
Pripremljenu tortu ukrasite cijelim i mljevenim orasima.
(http://www.coolinarika.com/)