Filled Under:

Hrskava torta od cokolade i kestena

Hrskava torta od cokolade i kestena

Sastojci

Broj osoba:16 osoba
  •  Za kore:
  •  1/2 soljasamlevenih badema
  •  1/2 soljabrasna
  •  1/4 soljaprah secer
  •  2belanca
  •  1/2 soljakristal secer
  •  Za fil:
  •  125 grtamna cokolada
  •  1/4 soljaputer
  •  1/4 soljaslatko vrhnje
  •  2 1/4 soljakesten pire
  •  Za cokoladne kore:
  •  250 grtamna cokolada
  •  1/2 soljaputer od badema
  •  2 soljeCorn flakes
  •  Za ukras:
  •  250 grmlecna cokolada
  •  1 kutija od 200 grpunjene cokoladne vafle
  • solja - 235 ml

Priprema

Vrijeme pripreme:120 min
Težina:Složeno
  1. 1
    Ugrijte rernu na 170C. Dno dva kalupa promera 20 cm prekrijte papirom za pecenje.
  2. 2
    Pomesajte brasno sa bademima i prah secerom.
  3. 3
    Umutite belanca u meki sneg, pa zlicu po zlicu dodajte kristal secer muteci dok ne dobijete sjajni sneg i svi kristali secera se ne otope. Umesajte brasno, podelite u dva pripremljena pleha, pecite 30 min. Prohladite, izvadite iz kalupa i ohladite potpuno.
  4. 4
    Za cokoladne kore ponovo u iste kalupe stavite papir za pecenje, stranice premazite puterom. Otopite na veoma slaboj vatri ili na pari cokoladu sa puterom od badema mesajuci da dobijete glatku masu. Sklonite sa vatre, umesajte Corn flakes dok sve pahuljice ne budu pokrivene cokoladom, pa podelite izmedju dva kalupa. Prekrijte transparentnom folijom, dobro pritisnite i ostavite u frizider 30 min.
  5. 5
    Za fil na veoma slaboj vatri ili na pari otopite cokoladu sa puterom i vrhnjem, mesajuci da postane potputo glatko. Sklonite sa vatre i umesajte 1 3/4 solje kesten pirea.
  6. 6
    Ostatak kesten pirea ostavite za fil.
  7. 7
    Ohladite kremu od cokolade.
  8. 8
    Cokoladne kore izvadite iz kalupa. Prvo na tanjir stavite jednu cokoladnu koru. Posle 1/3 cokoladnog fila, koru od belanaca, kesten pire, ponovo cokoladnu koru, fil od cokolade i koru od belanaca. Celu tortu premazite preostalom trecinom cokoladnog fila.
  9. 9
    Od mlecne cokolade napravite ostrim nozem rolnice ili fine strugotine, pospite iznad torte. Okolo poredjajte punjene cokoladne vafle.
(http://www.coolinarika.com/)