Kore:
- 12 belanaca
- 16 kašika šećera
- 16 kašika mlevenih oraha
- 8 kašika kakaoa
- 4 kašike brašna
- 1 prašak za pecivo
- 100 gr čokolade
Krem:
- 12 žumanaca
- 500ml mleka
- 12 kašika šećera
- 6 kašika gustina
- 250gr margarina
- 100gr šećera u prahu
- 12 kašika mlevenih oraha
- 200gr šlaga ili slatke pavlake
- 150 gr mlevenog plazma keksa
Priprema:
Ulupati belanca u velikoj posudi sa šećerom u jak šne.
Dodati orahe, brašno, kakao i prašak za pecivo, pa sve sjediniti varjačom ili žicom za mućenje, lagano.
Zagrejati rernu na 200 stepeni, pa od ove mere peći kore po 15ak minuta. Pleh otprilike ( 25 x 25cm)
Ohladiti kore, pa otopiti čokoladu sa 3 kašike mleka i 3 kašike ulja i premazati kore. Ostaviti da se stegne.
Pomešati žumanca, mleko, gustin i šećer, pa staviti na laganu vatru uz stalno mešanje da se skuva.
Kada se skuva i zgusne dodati mlevene orahe.
Ulupati penasto margarin sa šećerom u prahu pa toj smesi dodavati ohladjen krem i miksirati.
Ulupati šlag ili slatku pavlaku, odvojiti 3 kašike i dodati kremu sa orasima, pa u ostatak dodati keks pa sjediniti i ostaviti da odstoji 10 minuta.
Staviti prvu koru pa krem I, pa krem II, pa drugu koru, pa krem I, pa krem II, poklopiti trećom korom.
Ako vam preostane krema namažite tortu okolo.
Dekoracija po želji.
(http://brzikolaci.com/)