Sastojci
- 1 limenkacrvenog pasulja (tezine 400g, bez tecnosti 240g)
- 4jaja
- 80gsmedjeg secera
- 1 kesicavanilin secera
- 3 kasikeulja
- 40gkvalitetnog kakaoa
- 1 ravna kasicicasode bikarbone
- 50g seckanihoraha
dodatno:
- 60gkvalitetne cokolade
- 3 kasikemleka
- za posipanjekokosovo brasno
Priprema
- 1Pasulj staviti u cediljku, dobro ga isprati i odcediti. Staviti ga u cinju, dodati jaja i izblendirati sa stapnim mikserom da se dobije homogena smesa.
- 2Dodati ulje, kakao, sodu bikarbonu, mrvicu soli, secer i vanil secer i ponovo sve sjediniti sa stapnim mikserom. U smesu kasikom umesati sekane orahe.
- 3Smesu sipati u pleh-velicina 20x20cm (ja sam koristila silikonski pleh, tako da ga nisam podmazivala ni stavljala papir za pecenje). Staviti u rernu zagrejanu na 180 stepeni. Peci oko 25-30 minuta (proveriti cackalicom).
- 4Cokoladu otopiti sa mlekom na tihoj vatri. Gotov kolac preliti rastopljenom cokoladom, dekorisati po zelji- ja sam stavila malo kokosovog brasna
Izvor. coolinarika.com