Filled Under:

Čudna torta



Sastojci

kora


  • 7 jaja
  • 5 kašika šećera
  • 7 kašika brašna
  • 3 kašike marmelade, kod mene domaća od jagode
  • kašikica praška za pecivo


fil


  • 250 gr. maslaca ili margarina
  • 80 do 100 gr. šećera u prahu, zavisi koju čokoladu stavite
  • 100 gr. čokolade za kuvanje ili mlečne
  • 100 gr. mlevenih oraha


Priprema


kora - Umutiti dobro jaja i šećer, dodati brašno i prašak za pecivo. Lagano izmešati mikserom pa umešati i marmeladu.
Peći na papiru za pečenje ili u podmazanoj tepsiji posutoj brašnom u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Koristiti srednju ili malo veću tepsiju. Kada se kora ohladi iseći je na kocikice.

Čokoladu istopiti i ostaviti da se prohladi. Penasto umutiti maslac i šećer u prahu, dodati orahe i čokoladu. Izmešati pa dodati i kockice od kore. Lagano izmešati, staviti u kalup prečnika od 20 cm ili od 22 cm i ostaviti da se dobro ohladi.

Ukrasiti šlagom, ja sam posula još radi dekoracije ali i radi ukusa Nestle prahom za milkshake od jagode.



(http://www.maminajela.com/)