kora
- 7 jaja
- 5 kašika šećera
- 7 kašika brašna
- 3 kašike marmelade, kod mene domaća od jagode
- kašikica praška za pecivo
fil
- 250 gr. maslaca ili margarina
- 80 do 100 gr. šećera u prahu, zavisi koju čokoladu stavite
- 100 gr. čokolade za kuvanje ili mlečne
- 100 gr. mlevenih oraha
Priprema
kora - Umutiti dobro jaja i šećer, dodati brašno i prašak za pecivo. Lagano izmešati mikserom pa umešati i marmeladu.
Peći na papiru za pečenje ili u podmazanoj tepsiji posutoj brašnom u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 20 minuta. Koristiti srednju ili malo veću tepsiju. Kada se kora ohladi iseći je na kocikice.
Čokoladu istopiti i ostaviti da se prohladi. Penasto umutiti maslac i šećer u prahu, dodati orahe i čokoladu. Izmešati pa dodati i kockice od kore. Lagano izmešati, staviti u kalup prečnika od 20 cm ili od 22 cm i ostaviti da se dobro ohladi.
Ukrasiti šlagom, ja sam posula još radi dekoracije ali i radi ukusa Nestle prahom za milkshake od jagode.
(http://www.maminajela.com/)