za jednu koru
- 5 belanaca
- 10 kašika šećera
- 100 gr. mlevenih oraha
- 1 kašika brašna
napraviti 3 ovakve kore
fil
- 1 l. mleka
- 15 žumanaca
- 3 pudinga od vanile
- 6 kašika brašna
- 120 gr. šećera
- 250 gr. maslaca ili margarina
- 250 gr. mlečne čokolade
- 250 gr. bele čokolade
- 2 šlaga za dekoraciju
Za koru - belanca mutiti najvećom brzinom miksera postepeno dodajući šećer dok se ne dobije čvrst sneg. Lagano umešati orahe i brašno.
Pleh za pečenje dimenzija oko 20x30 cm obložiti papirom za pečenje. Rasporediti smesu i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 minuta.
Kada se kora ohladi odvojiti papir.
Za fil - Izmešati žumanca, puding, brašno i šećer sa malo mleka i kuvati u ostatku mleka na srednjoj temperaturi 5 minuta. Skloniti sa vatre, prekriti najlon folijom da se ne uhvati korica i ohladiti do sobne temperature. Maslac penasto umutiti i izmiksati ga sa ohlađenim filom. Sve podeliti na 2 dela, u jedan deo krema dodati istopljenu mlečnu, a u drugi deo istopljenu belu čokoladu i dobro izmiksati.
Filovati - kora, tamni fil, beli fil pa ponoviti postupak. Staviti treću koru i celu tortu dekorisati šlagom. Ostaviti preko noći da se lepo stegne i da se sjedine ukusi.
(http://www.maminajela.com/)