Filled Under:

Lako za napraviti: Milka torta bez pečenja



Sastojci

  • 1 l mlijeka
  • 10 kašika šećera
  • 3 pudinga od vanile
  • 300 grama mliječne milka čokolade
  • 100 grama bijele milka čokolade
  • 500 ml slatke pavlake
  • plazma keks.

Priprema:

U 200 ml mlijeka razmutite pudinge i šećer. Ostatak uspite u šerpu srednje veličine te na srednjoj temperaturi sačekajte da prokuha. Dodajte razmućene pudinge i šećer te miješajte dok ne dobijete puding smjesu. Podijelite je na dva jednaka dijela te u jedan stavite mliječnu, a u drugi bijelu čokoladu. Miješajte dok se čokolada ne istopi. Nakon toga smjese ostavite da se ohlade.

Izmiksajte slatku pavlaku te po četvrtinu dobijene smjese ubacite u smjese sa čokoladama.

U okrugli kalup (može i u šerpu) stavite foliju na dno i sa strana te izlijte bijelu smjesu i dio tamne smjese. Smjese blago izmiješajte kako bi se formirale crno-bijele šare. Nakon toga nanesite ostatak slatke pavlake pa ostatak tamne smjese i izravnajte. I, radite sve polako, nemojte žuriti.

Plazma keks (može i petit beurre, ukoliko ga više volite) namočite u mlijeko i redajte po smjesi. Nakon toga, preko kolača stavite foliju i ubacite u frižider na par sati kako bi se kolač stegnuo. Izvadite, skinite zadnji sloj folije i stavite okruglu tacnu na kolač (bolje je da bude malo veća od kalupa) i okrenite. Odstranite kalup i, to je to. Tortu možete dekorisati po želji.

Prijatno!

http://www.minimagazin.info/