Filled Under:

Cvekla za zimu - prosta kao pasulj


Po receptu moje bake. Priprema se jednostavno i brzo.



Sastojci
cvekla 7kg
voda 3l
šećer 10 kašika
so 3 kašike
 alkoholno sirće 1l
konzervans 1 kesica

Priprema

Cele cvekle (sa korom) skuvati ali tako da ne budu previše meke (kad voda provri, kuvati još 15-tak minuta). Ostaviti da se ohladi.

Ohlađenu cveklu oljuštiti i izrezati na kolutove ili krupno izrendati. Staviti u veću posudu.

Pomešati vodu, sirće, so, šećer i konzervans. Promešati da se suvi sastojci istope i ovom mešavinom preliti narezanu cveklu. Ostaviti da stoji 1h i povremeno promešati.

Sipati cveklu u tegle pa svaku teglu naliti prelivom. Cvekla mora da bude potpuno pokrivena tečnošću. Tegle zatvorite poklopcima.

(http://www.coolinarika.com/)