Filled Under:

Japanska torta



Recept za ovu super tortu me malo je reći odmah na prvu oduševio.


Sastojci
Biskvit:  
70 g maslaca  
70 g šećera  
75 g čokolade za kuhanje  
2 jaja   
pola žlice kakaa  
50 g oštrog brašna  
1 žličica praška za pecivo  
1/2 dcl slatkog vrhnja  
1 dcl mlijeka   
Čokoladni nadjev:  
280 g vrhnja za šlag  
500 g čokolade s rižom  
 Nadjev od višanja:  
340 g ocijeđenih višanja  
3 dcl soka od višanja  
30 g gustina  
30 g šećera  
Nadjev od sira: 
 600 g svježeg sira 
 60 g šećera  
500 g vrhnja za šlag 
 5 listova želatine 
Priprema

Umutiti maslac i šećer,malo po malo dodavati žumanjke.sve dobro umutiti.Dodati otopljenu čokoladu i mlijeko.
Dodati brašno sa pecivom,vrhnje i ručno polako miješati.Na kraju pažljivo umiješati snijeg od bjelanjaka.
Izliti u kalup za torte i peći oko 30 minuta na 180°C.

Čokoladu s rižom razlomite i lagano otopite na pari. Vrhnje za šlag polako zagrijte i dodajte u rastopljenu čokoladu, lagano mješajući.Smjesu lagano prelijte preko biskvita i pustite da se čokolada ohladi.

Gustin i šećer razmutite sa 2-3 žlice soka od višanja. Preostali sok zakuhajte i umutite razmućeni gustin sa šećerom. Kada prokuha i dobije staklastu boju u smjesu umutite višnje, lagano umiješajte, malo ohladite i prelijte preko čokoladnog sloja.

Namočite želatinu u hladnu vodu. Sir razradite zajedno s obje vrste šećera. U posebnoj posudi umutite 450 g vrhnja za šlag do gustine jogurta. 50 g vrhnja za šlag zagrijte i otopite želatinu, pustite da se lagano ohladi te mikserom umješajte u sir, pa u sve to lagano dodajte tučeno vrhnje za šlag. Prelijte preko sloja višanja.

Ostavite u hladnjaku 3-4 sata da se stisne sloj sira.
Tortu ukrasite po želji, čokoladnim mrvicama ili strugotinama bijele ili crne čokolade, ili ispišite sa otopljenom čokoladom.