Filled Under:

Hamburger peciva


Ponekad moja djeca požele jesti pileći file složen kao sendvič... Ispečem onda hamby pecivo od bijelog brašna i bude mekano, mekano…



Sastojci
1 kockica svježeg kvasca (40 g)
 1 žličica šećera
1 žlica Pšeničnog glatkog brašna
 250 ml mlakog mlijeka
Za tijesto:
 700 g Pšeničnog glatkog brašna
1 žličica soli
1 Prašak za pecivo
50 g maslaca
150 ml mlijeka
Za premazivanje:
 1 jaje
 lanene i sezamove sjemenke

Priprema

Kvasac razmrvite, pomiješajte sa šećerom, žlicom brašna i toplim mlijekom pa pustite da se diže 5 minuta.

Brašnu dodajte sol, prašak za pecivo, omekšali maslac i dignuti kvasac te s toplim mlijekom zamijesite glatko tijesto. Tijesto pokrijte krpom i ostavite na toplom mjestu da se diže dok se volumen ne udvostruči.

Dignuto tijesto premijesite i razdijelite na 9 dijelova te oblikujte okrugle kruščiće. Posložite ih na lim, premažite razmućenim jajetom i pospite sjemenkama.

Kruščiće pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 30 minuta.

Posluživanje
Poslužite ih same ili uz različite namaze, domaći pekmez, med i sl.

Savjet
Prašak za pecivo stavljam da bi peciva dobila još veću mekoću. Naravno, može i bez njega.

(http://www.coolinarika.com/)